PREDSJEDNIK EU ISTRAŽIVAČKOG VIJEĆA POSJETIO INNORENEW COE: Pohvale za slovenski centar izvrsnosti

Predsjednik Europskog istraživačkog vijeća (ERC) Jean-Pierre Bourguignon posjetio je slovenski InnoRenew CoE u sklopu većeg događaja posvećenog znanosti i istraživanju u okviru slovenskog predsjedanja Vijećem EU-a. “Jako sam sretna što smo imali priliku predstaviti prof. Bourguignonu zgradu InnoRenew CoE, laboratorije i istraživačku opremu, što nam omogućava izvrsna istraživanja na polju obnovljivih materijala i održivih zgrada”, rekla je direktorica dr. Andreja Kutnar.

Prof. Bourguignon također je prisustvovao panel diskusiji o istraživanjima u Europi s obzirom na pandemiju COVID-19, kojoj je domaćin bilo vodstvo Sveučilišta na Primorskom (UP), a nazočili su i predstavnici drugih slovenskih znanstveno-istraživačkih institucija. Pozvao je kolege da budu ambiciozni i odvaže se riskirati te primijeniti nove ideje. “Ne budite tradicionalisti”, naglasio je.

Na pitanje koji su glavni izazovi sadašnjeg trenutka na polju istraživanja, prof. Bourguignon je istaknuo činjenicu da je pandemija također teško pogodila znanstvenike i istraživače, jer je pristup laboratorijima bio vrlo ograničen. Ipak, sada se poboljšava, ali određene posljedice ostaju, istaknuo je.

 

Comments are closed.