WEINIGOV NOVI SKENER KORISTI UMJETNU INTELIGENCIJU: Inovativno rješenje za veću produktivnost

Automatizacija u modernoj tehnologiji obrade drva danas je nužnost, a u tome pomažu brojna inovativna rješenja. Tako ove godine Weinig predstavlja novu prekretnicu u tehnologiji otkrivanja grešaka i svojstava drva – EasyScanSmart skener koji koristi umjetnu inteligenciju. Umjetnom inteligencijom, odnosno sustavom “dubokog učenja”, količina i kvaliteta informacija koje se time dobivaju o drvu znatno su proširene.

Skener tako prikuplja sve ključne podatke o drvu (npr. kvrge) i prenosi ih strojevima u sljedećim fazama rezanja (višelisna kružna pila, automatski optimizer) punom brzinom.

„EasyScan Smart u potpunosti analizira drvo koje obrađuje i stvara takozvanu sirovu sliku. Naši najbolji stručnjaci podučavaju “sustav” na temelju više stotina prikazivanja raznih grešaka ili nedostataka. Međutim, budući da se vrste drva međusobno jako razlikuju, razvili smo vlastiti model za svaku vrstu drva, omogućavajući skeneru da otkrije greške slično kao ljudski mozak“, kazali su iz Interceta, slovenskog zastupnika Weiniga.

„Integriranje umjetne inteligencije u proizvodnju može biti jednostavan i pristupačan korak koji donosi ogromne koristi i dodatnu vrijednost. Snažan skener za drvo jedna je od investicija koja se brzo isplati u preradi drva jer kvalitetno drvo postaje sve vrijednije. Intercetovi prodajni i tehnički savjetnici specijalizirani su za integriranje umjetne inteligencije u postojeće produkcije“, zaključili su iz Interceta.

Comments are closed.