KOSOVSKA DELEGACIJA U HRVATSKIM ŠUMAMA: Dogovorena suradnja u prijenosu znanja i iskustva

S ciljem intenziviranja suradnje u području poljoprivrede i šumarstva, kosovska delegacija stigla je u trodnevnu posjetu Hrvatskoj. Kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci i izvršni šef Agencije šumarstva Bekim Hoxha sastali su se s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom te predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem i direktorom Sektora za zelenu energiju i EU projekte Marijom Klobučarom.

Predsjednik Uprave Krunoslav Jakupčić predstavio je organizaciju i područje rada Hrvatskih šuma te dao pregled o stanju i perspektivama šuma i šumarstva u Hrvatskoj. Također, razgovaralo se i o dosadašnjoj i budućoj suradnji u području šumarstva. Kosovska delegacija je istaknula kako je zainteresirana za prijenos znanja i iskustva iz područja šumarstva i lovstva te posebice za suradnju na području EU projekata te u obnovljivih izvora energije.

U tom smislu je predloženo da se u narednom periodu ova suradnja i formalizira kroz memorandum o suradnji između Hrvatskih šuma d.o.o. i Agencije šumarstva Republike Kosova, te su predstavnici Ministarstva poljoprivrede RH i Hrvatskih šuma d.o.o. pozvani u uzvratni posjet Kosovu.

Comments are closed.