FRANCUSKI FOND PEARL NASTAVLJA ULAGANJA U HRVATSKU: U godinu dana ostvarili su tri velike akvizicije

Francuski investicijski fond PEARL Infrastructure Capital čiji su osnivači i ulagači Europska investicijska banka i fundacija Edmond de Rothschild u prošloj je godini ostvario tri velike akvizicije u Hrvatskoj. Pearl je prvo preuzeo kogeneracijsko postrojenje na biomasu Energy 9 kraj Slatine, da bi samo tri mjeseca kasnije kupio Uni Viridas u Babinoj gredi. Niz je zaključen prije mjesec dana akvizicijom A&A Bioenergyja u Virovitici.

„Tri kogeneracijske elektrane na biomasu nismo preuzeli kako bismo ostavili stvari kakvima su bile, već da bismo ih konstantno unapređivali. Vidimo značajne mogućnosti ulaganja u njihov daljnji razvoj“, kazao je za Poslovni dnevnik Guillaume de Forceville, zamjenik glavnog direktora Pearl Infrastructure Capitala.

Inače, Pearl je već sad uložio više od 50 milijuna eura, a de Forceville ističe kako im je cilj ulagati oko 2 milijuna eura godišnje za operativna poboljšanja i optimizaciju proizvodnje elektrana.

„Cilj je taj klaster naših projekata što više unaprijediti kako bismo pružili dodatnu ekonomsku vrijednost slavonskom kraju u kojem poslujemo, osigurali stvaranje novih radnih mjesta te u konačnici stvorili održiv temelj za potencijalno širenje poslovanja i otvorili nove mogućnosti za investiranje na hrvatskom tržištu“, pojasnio je i najavio pokretanje novog fonda – Pearl 2 koji će biti platforma za nastavak ulaganja u Hrvatsku.

Comments are closed.