BOLJA EDUKACIJA U PODRUČJU BIOEKONOMIJE ZASNOVANE NA ŠUMAMA: Finalna konferencija projekta VET4BIOECONOMY

Nakon tri godine provođenja, završen je projekt VET4BIOECONOMY čiji je cilj bio poboljšati strukovno obrazovanje i osposobljavanje u području bioekonomije zasnovane na šumama. Kroz projekt je izrađen inovativni edukacijski program u području bioekonomije zasnovane na  šumama, a koji je financiran iz Erasmus+ programa Europske Unije.

U projektu su sudjelovali Hrvatski šumarski institut kao nositelj te Visoko učilište Algebra, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Slovenski šumarski  institut, Zavod za gozdove Slovenija, Austrijski istraživački centar za šume (BFW) i Sveučilište za prirodne resurse i prirodne znanosti (BOKU) Austrija.

Cilj projekta bio je povećati znanje i ključne kompetencije stručnjacima iz područja šumarstva i drvne tehnologije o bioekonomiji zasnovanoj na šumama, ali i povećati postojeću bazu programa obrazovanja odraslih u partnerskim zemljama s inovativnim i sveobuhvatnim programom  o  bioekonomiji zasnovanoj na šumama.

Projekt je završen finalnom konferencijom na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, stanje razvoja strategija i bioekonomija pojedinih zemalja članica EU, kao i osnovne smjernice za budućnost. Na njoj su sudjelovali vodeći predavači iz područja bioekonomije u EU, a predstavljeni su i primjeri dobrih praksi partnera projekta – Austrije, Slovenije i Hrvatske. Vrijednost projekta je 196.378 EUR, a financiran je u cijelosti iz programa Erasmus+.

Comments are closed.