Wood-Mizer predstavlja početnu razinu pilane “LX50START” za ekonomično piljenje trupaca u građu

Kohlbach / KBE Bioenergie

Wood-Mizer je dizajnirao pilanu “LX50START” za mala poduzeća i amatere koji trebaju brzo i jeftino izraditi svoje piljenice. Ova jednostavna i učinkovita pilana savršeno će odgovarati farmama, seoskim kućanstvima, vlasnicima privatnih zemljišta i lokacijama u blizini parkova i šuma. Ipak, što je najvažnije, ona je neizostavan alat za svakog entuzijasta, koji želi započeti svoju avanturu obrade drva.

Sve pilane u seriji “LX” imaju dvostrani sustav posmaka glave pile, što omogućuje povećanu stabilnost i preciznost piljenja. “LX50START” može ispilit trupce s maksimalnim promjerom od 60 cm i proizvoditi daske ili grede širine 40 cm.

Glava pile “LX50START” opremljena je sustavom ručnog vratila za kretanje gore/dolje i naprijed/natrag, što omogućuje stabilan i intuitivan rad. Sustav za čišćenje tračne pile pilane, održava tračnu pilu, kotače vodilice i vodeće valjke čistima i učinkovitim, uklanjanjem piljevine, smole ili kore. Mehanizam napinjanja tračne pile i vodilica lista tračne pile, smanjuju vibracije i osiguravaju visoku preciznost piljenja.

Okvir pilane “LX50START” izrađen je od visokokvalitetnog čelika, a u standardnoj izvedbi postolje se sastoji od tri segmenta ukupne duljine 3,2 m. Postolje se može produžiti s više segmenata (svaki 1,33 m duljine) za piljenje dužih trupaca. Standardno postolje tipa S3, ima dva čvrsta bočna nosača i jednu središnju stezaljku za trupce, dok se po izboru može opremiti setom podesivih nogu za postolje. Neki korisni dodaci za piljenje na “LX50START” uključuju kuku za utovar i okretanje trupaca na postolju i konusni klin za niveliranje neravnih trupaca.

Wood-Mizer je globalni proizvođač pilana i strojeva za obradu drva s jakom sviješću o ekološkim i ekološkim pitanjima. Sve Wood-Mizer pilane koriste ultratanku tračnu pilu za povećanje iskorištenja mase svakog trupca i smanjenje proizvodnje piljevine. “LX50START” koristi list pile debljine 1 mm i širine 32 mm koji zahtijeva minimalnu snagu motora, nižu potrošnju goriva ili manje električne energije. “LX50START” može biti opremljen električnim motorom od 4 kW ili benzinskim motorom od 7 ili 14 KS

“LX50START” je dostupan u Wood-Mizerovoj online trgovini i preko vašeg lokalnog prodajnog predstavnika. Isporučuje se na jednoj paleti od 160 x 65 x 100 cm, a njegova jednostavna montaža omogućuje početak vašeg pilanskog projekta istog dana. Svi potrebni priručnici i filmovi s uputama dostupni su online. Proizvod je proizveden u EU i dolazi s 2 godine jamstva.

PREGIMEX d.o.o.

Slavka Batušića 31,

10090 ZAGREB

Fax: +385 1 3894 668

Mob: +385 98 9934 639

E-mail: pregimex@pregimex.hr

www.woodmizer.hr

Comments are closed.