Wood-Mizer listovi tračnih pila u centru pažnje: MaxFLEX Premium

Kohlbach / KBE Bioenergie

MaxFLEX je jedan od Wood-Mizerovih brendova za listove tračnih pila. Kada je Wood-Mizer dizajnirao ovu tračnu pilu, cilj je bio napraviti izdržljivu višenamjensku pilu za pilane s povećanom fleksibilnošću i produljenim vijekom trajanja. Stručnjaci Wood-Mizera pomno su odabrali specijalizirane legure europskih proizvođača čelika kako bi osigurali duži vijek trajanja savitljivosti oštrice i očvrsnuli svaki vrh zuba indukcijskim postupkom što je rezultiralo čvrstom oštricom za maksimalnu učinkovitost piljenja. Svaki zub je precizno razmetnut kompjuterski kontroliranom opremom i potpuno profilirano brušenim vrhom do vrha pomoću superabrazivne CBN tehnologije brušenja.

Tijekom testova u tvorničkom laboratoriju, ovi listovi tračne pile pokazali su značajno bolju otpornost na naprezanje savijanja od ostalih tračnih pila. Kada je došlo vrijeme za dodatno ispitivanje na terenu, MaxFLEX tračne pile za pilane, postale su dostupne za Wood-Mizer pilane širom svijeta.

Češka tvrtka “Drevodiskont” obrađuje drvo bora i smreke sa hidrauličnom pilanom LT20, a potom i okrajčivačem piljenica EG300. Ova je tvrtka koristila tračne pile za pilane tip DoubleHARD, ali kada su 2014. lansirane pile MaxFLEX, pristali su ih isprobati. Šef proizvodnje “Drevodiskonta”, gospodin Radek Tausch, dogovorio je testiranje novih tračnih pila i nakon potrebnih mjerenja utvrdio da se s MaxFLEX oštricama može rezati brže. “Brzina piljenja se povećala, dok je kvaliteta piljenica i dalje visoka, nema ‘valovitih” piljenica. Kao rezultat toga, svaki dan režemo 1 kubni metar trupaca više”, rekao je Radek.

Bugarska tvrtka “Steel MS” upravlja sa dvije hidraulične pilane tip Wood-Mizer LT20 za proizvodnju konstrukcijskih elemenata za građevinare od lokalnog mekog drva i kao i piljenica za proizvođače namještaja od tvrdog drva. Godine 2015. na probu su dobili MaxFLEX tračne pile. “S ovom tračnom pilom, brzina rezanja je veća”, potvrdio je Stanislav Dimitrov Penev, suvlasnik tvrtke. “Ispilili smo oko 8 kubičnih metara u 10 sati na svakom stroju LT20.”

Na ovaj način MaxFLEX tračne pile stvaraju konkurentsku prednost za pilane, povećavajući produktivnost velikim brzinama piljenja. To su u potpunosti cijenile tvrtke kojima su istovremeno bitni visoka produktivnost i visoka kvaliteta, uglavnom kada se proizvodi drvna građa za izvoz. Mnogo je takvih pilana u Rumunjskoj i oni su napravili jasan izbor u korist MaxFLEX-a. U godinama nakon lansiranja MaxFLEX-a, postao je najpopularnija Wood-Mizerova tračna pila u Rumunjskoj.

Sve MaxFLEX tračne pile imaju napadni kut zuba od 10° (profil zuba 10/30) i razmak zuba od 22,225 mm. Ove tračne pile dostupne su u debljinama od 1,07 mm ili 1,14 mm i širinama od 32 mm, 35 mm ili 38 mm. MaxFLEX pile zavarene su na naručenu duljinu i isporučuju se spremne za upotrebu.

Wood-Mizer trenutno nudi sljedeće serije tračnih pila:

SilverTIP, Carbon: Idealna pila za primarno i sekundarno raspiljivanje.

DoubleHARD, Visokolegirana: višenamjenska, izdržljiva pila za većinu primjena piljenja.

MaxFLEX, Premium: Izdržljiva, višenamjenska pila izrađena od specijalizirane legure za dulji životni vijek tračne pile.

BiMETAL, Industrial: List pile za teške uvjete rada u proizvodnom piljenju. Pruža duži vijek trajanja lista pile, posebno za piljenja abrazivnih, egzotičnih vrsta drva.

Kontaktirajte svog Wood-Mizer predstavnika za više informacija o listovima tračnih pila i cijenama.

PREGIMEX d.o.o.

Slavka Batušića 31,

10090 ZAGREB

Fax: +385 1 3894 668

Mob: +385 98 9934 639

E-mail: pregimex@pregimex.hr

www.woodmizer.hr

Comments are closed.