Tjedan dana do 21. Drvno-tehnološke konferencije – PRIJAVE U TIJEKU – 03.-04.06.2024.

Točno je tjedan dana ostalo do održavanja  21. Drvno-tehnološke konferencije, središnjeg skupa drvoprerađivačkog i šumarskog sektora jugoistočne Europe. Pridružite nam se 03. i 04.06. u Opatiji gdje će se voditi rasprave o ključnim izazovima i prilikama u šumarskom, drvno-prerađivačkom i energetskom sektoru.


Naravno, složene tržišne prilike nameću potrebu za analizom aktualnih tržišnih kretanja i trendova te se očekuju intenzivne rasprave sektorskih sudionika iz Hrvatske, zemalja EU, kao i zemalja JIE. 

Konferencija u Opatiji kroz proteklih 20 godina predstavlja mjesto razmjene ideja i upoznavanja s tržišnim trendovima i pokazateljima. Na ovogodišnjoj DTK se očekuju vodeći predstavnici Ministarstva poljoprivrede, kao i predstavnici Hrvatskih šuma te sektorskih udruženja, vodeće tvrtke kao i ključni nacionalni mediji. Također, prisustvo su potvrdili važni sektorski dionici iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Italije. Ključne rasprave vodit će se oko stanja na tržištu i mogućnosti za unaprjeđenje prilika u obrazovanju, većem korištenju novih tehnologija i većem korištenju EU sredstava.

Svake godine, važan dio DTK odnosi se na predstavljanje novih i inovativnih tehnoloških rješenja za unaprjeđenje proizvodnje i poslovnih procesa u šumarstvu i preradi drva, stoga su svoj dolazak najavile vodeće tehnološke tvrtke koje će sudionike upoznat s novostima i tehnološkim inovacijama.

Brojni sponzori predstavit će svoje proizvode i najbolje poslovne prakse, a posebno izdvajamo Platinastog sponzora Intercet i Weinig, kao i ostale potvrđene sponzore konfrencije: Dralle A/S, Nigos, Arp d.o.o., KBE Bioenergie, Muhlbock. Konferencija će se održati i pod pokroviteljstvom brojnih sektorskih i lokalnih institucija.

I ove godine, predviđen je bogat i sadržajan program konferencije, a sudionike i ove godine očekuju zanimljivi popratni sadržaji.

Tematski naglasci i prijavnica nalaze se OVDJE, a najnoviji draft program možete pronaći OVDJE.

Prijave i više informacija o sudjelovanju na kristina@drvniklaster.hr

 

Comments are closed.