Istraživanje svijeta pilana: Istražite prednosti serije pilana Wood-Mizer “LT20”

Pilana Wood-Mizer “LT20” mijenja pravila igre u raznim sektorima obrade drva, od rukotvorina po narudžbi do velikih projekata izgradnje i restauracija. Globalno priznata i uživa povjerenje pilanara, pilana “LT20” utrla je put svojoj nadograđenoj verziji, “LT20START”. Ovaj novi model je jeftin i opremljen kompletnom hidraulikom i automatskim postavkama za podešavanje debljine piljenja. “LT20START” je najbolji uvod u profesionalno piljenje za početnike, koji nudi nesmetan početak u industriji raspiljivanja trupaca.

Pripremi, namjesti, pili!

Započnite svoj pilanarski pothvat s “LT20”! Ova pilana, laka za korištenje, savršena je za poduzetnike, koji žele pokrenuti ili proširiti malu tvrtku. Ali “LT20” nije samo za piljenje – radi se o rastu. Poboljšajte njene mogućnosti s dodacima, kao što su okrajčivač, višelisna paralica, debljača i blanjalica. Bilo da nudi mobilne usluge piljenja ili opskrbu vrhunskom drvenom građom, pilana “LT20” prilagođava se različitim zahtjevima tržišta.

Osim toga, to je pametna kupnja. Jer “LT20” zadržava svoju vrijednost, a kada ste spremni za nešto veće, nadogradnja na modele poput “LT40” ili “LT70” ide glatko. Mnoga su poduzeća diljem svijeta procvjetala s “LT20”, dokazujući da je to dobar izbor za one koji žele ostaviti svoj trag u pilanarskoj industriji.

“Dobra stvar kod Wood-Mizera je to što je piljenje precizno, a tračna pila tanka, tako da možete odbaciti najmanje piljevine. “Trudimo se maksimalno smanjiti otpad”, kaže gospodin Kennedy, vlasnik indonezijske tvrtka, koja prerađuje egzotično tvrdo drvo poput ružinog drveta za izvoz, s pilanom “LT20”.

Pristupačne kuće za svakoga

Pilana “LT20” fantastičan je alat za svakoga. tko sanja o izgradnji vlastitog doma, posebno ako razmišljate o dizajnu drvenog okvira. koji je i proračunski i ekološki prihvatljiv. Kuće s drvenim okvirima su ekonomične, koriste materijale koji se lako recikliraju i ekološki su prihvatljive.

Diljem svijeta, gdje tradicionalni troškovi gradnje mogu vrtoglavo porasti, pilana “LT20” dolazi u pomoć. Omogućuje budućim vlasnicima kuća da proizvode drvenu građu prilagođenu njihovim specifičnim građevinskim potrebama, smanjujući troškove i čineći vlasništvo nad kućom ostvarivijim.

Pilanar također imaju koristi od osiguravanja stabilnih ugovora i dosljednog rada na tim građevinskim projektima. Ali to nije sve – fleksibilnost “LT20” ne prestaje kod kuće. Također je savršen za izradu garaža, vrtnih kućica, radionica, štala, sjenica, pa čak i većih građevina poput skladišta.

Za potencijalne vlasnike kuća i pilane, “LT20” je više od običnog stroja; to je ulaz u izgradnju snova i rast zajednice.

“LT20B” je kompaktan stroj. Mislim da ima mnogo prednosti, poradi svoje male veličine i težine. Ova pilana bi se čak mogla koristiti u brodogradilištima, za brodove koji se popravljaju”, kaže poljski poduzetnik g. Zygmunt Koss, koji je pobijedio na natječaju sudjelovavši u velikom europskom projektu proizvodnje drvenih greda za oplatu vjetroelektrana u Sjevernom moru. On upravlja pilanom Wood-Mizer “LT20B” koja mu je kasnije pomogla u izgradnji drvene kuće u Poljskoj. “Prosperitet naše tvrtke započeo je s pilanom Wood-Mizer. To je stroj koji nam omogućuje ispunjavanje narudžbi za obradu drva,” kaže gospodin Koss.

Precizan alat za specijaliziranu preradu drveta

Pilana “LT20” blista u projektima gdje su preciznost i kvaliteta ključni. Odigrao je ključnu ulogu u restauraciji 100 godina starog željezničkog vagona u Španjolskoj, gdje je bilo bitno uskladiti izvorni stil. “LT20” proizveo je sve što je potrebno na licu mjesta, od obloga i unutarnjih ploča do prozora i podnih ploča, pod budnim okom inspektora kulturne baštine.

“Zahvaljujući mojoj pilani, obavio sam većinu posla na restauraciji automobila. Wood-Mizer pilana ne pili samo trupce. Ovaj stroj radi precizne rezove, što je jako važno kada radite zasebne detalje. Uštedio sam puno i drvo i vrijeme,” kaže Emilio González Rodriguez, koji je sudjelovao u ovom projektu obnove. “Ja sam obožavatelj Wood-Mizera! Ovaj stroj je moj najbolji pomoćnik.”

Prenosivost pilane “LT20” promijenila je igru, omogućivši da se pilana premjesti izravno na mjesta obnove, poput ovog projekta željeznice u Španjolskoj ili zamjene krova starog samostana u Bugarskoj. Ovdje je “LT20” proizvodio građu, ključnu za osjetljive potrebe obnove samostana, koje zahtijevaju daske specifičnih dimenzija koje je teško pronaći u prodaji.

Zahvaljujući svojoj mobilnosti, “LT20” se može transportirati na udaljena ili zahtjevna mjesta, maksimalno iskorištavajući lokalne resurse, a istovremeno nudi izvrsnu preciznost rezanja i učinkovitost. Ova je mogućnost povećala njegovu potražnju u projektima povijesne obnove, dokazujući da se ne radi samo o sječi drva, već i o očuvanju povijesti.

Stvaranje naslijeđa i zajednice

Pilana “LT20” nije samo stroj; to je kamen temeljac za obiteljska poduzeća, koji se često prenosi generacijama. Duboko ukorijenjene u lokalnim zajednicama, te se tvrtke oslanjaju na “LT20” kako bi održale kvalitetu i uslugu, koje su postale njihov zaštitni znak. Pilana “LT20” omogućuje novim generacijama da nastave širiti svoje poslovanje uz očuvanje povjerenja, koje su stekli na lokalnoj razini.

Obitelj Peretti iz Italije održava svoju tradicionalnu ručnu izradu drvenih žlica i tanjura na životu zahvaljujući pilani “LT20”. Nekada je u dolini Val Strona (poznatoj i kao “Dolina žlica”) postojalo oko 300 malih tvrtki, a svaka je proizvodila proizvode od drva i žlice te ih prodavala diljem Italije. Sada ih je ostalo samo 30.

Nekada su svi ovdje bili fokusirani jednostavno na kvantitetu umjesto na kvalitetu. S krizom i navalom uvoznih proizvoda sve se promijenilo i nisu svi to uspjeli preživjeti“, dijeli Noris Peretti, jedan od troje članova obitelji koji nastavljaju uspješan obiteljski obrt. “Wood-Mizer nam je otvorio svijet mogućnosti. Učinio nas je konkurentnijima u cijeni jer se više nismo morali oslanjati na vanjsku pilanu za proizvodnju drva. Povećao je našu razinu neovisnosti i fleksibilnosti.”

Aktivna mirovina

Osim toga, “LT20” je savršen za umirovljenike koji traže aktivan, ispunjen stil života u blizini prirode. Omogućuje im da urone u obradu drva, održavajući svoju fizičku aktivnost i mentalnu oštrinu.

Pilana “LT20” ne služi samo piljenju drva i stvaranju veza u zajednici. Umirovljenici ga često koriste kako bi pomogli susjedima, održivo upravljali lokalnim šumama, pa čak i proizveli namještaj po narudžbi. koja prikazuje jedinstvenost lokalnih resursa.

“Uvijek sam želio pronaći mjesto za opuštanje i blizak kontakt s prirodom”, kaže Henry Kurzaj, francuski umirovljeni inženjer koji uživa u pilanju s “LT20” i proizvodnji stolova, klupa, stolica ili polica – sve od prirodnog punog drva. “Drago mi je što mogu ponuditi prekrasno lokalno drvo, koje nije došlo s nekog dalekog kontinenta. Ponosan sam što mogu raditi s drvetom iz svoje šume. To mi daje pravu inspiraciju.”

Urbana pilana

Pilana “LT20” prikladna je za urbanu pilanu, iskorištenje starog drveta, mrtvih stabala i neiskorištenih trupaca iz potencijalnog otpada u vrijedne resurse. Pretvara obnovljeno drvo iz struktura poput starih štala u upotrebljive materijale. Umjesto da odbacuje oborena stabla ili ih pretvara u drva za ogrjev, “LT20” ih raspiljuje u daske. One se mogu kreativno koristiti za izradu praktičnih predmeta poput klupa, ograda i šetnica, uljepšavajući urbana i ruralna okruženja.

Osobito koristan za službe gradskih parkova, šumare i poljoprivrednike, “LT20” pomaže u odgovornijem upravljanju zemljom promišljenim čišćenjem neželjenog drva. Podržava čistoću okoliša i održivost, omogućujući korisnicima da zanemareno drvo pretvore u funkcionalne i estetske dodatke zajednici.

PROVJERITE TRENUTNE WOOD-MIZER PROMOCIJE

 

 

PREGIMEX d.o.o.

Slavka Batušića 31,

10090 ZAGREB

Fax: +385 1 3894 668

Mob: +385 98 9934 639

E-mail: pregimex@pregimex.hr

https://woodmizer.hr

Comments are closed.