OSNOVANA NOVA EUROPSKA ORGANIZACIJA DRVNE INDUSTRIJE: Ključna zadaća ETIC-a je lobiranje za drvni sektor u Bruxellesu

U Bruxellesu je osnovana nova organizacija drvne industrije čiji je cilj djelovati kao bliski i dinamični  sugovornik EU institucija, posebice u svjetlu novih zelenih politika. Riječ je o Europskoj konfederaciji drvne industrije (ETIC).

„Naša će Konfederacija biti odani saveznik SVIH igrača iz drvnog lanca vrijednosti iz SVIH država članica, koji su spremni pridružiti se našim redovima. ETIC će biti uključivo i stvarno demokratsko tijelo kojemu je cilj pružiti novi zamah odnosima između sektora i vlasti EU-a“, kazao je Vítor Manuel Poças, vršitelj dužnosti predsjednika ETIC-a.

U narednim tjednima i mjesecima, uprava ETIC-a započet će kontakte s predstavnicima institucija EU-a, kao i s velikom skupinom dionika sa sjedištem u Bruxellesu kako bi podigla profil ETIC-a i uspostavila moguće protokole suradnje tamo gdje je to potrebno, istaknuli su iz novoosnovane organizacije. Dodajmo još i kako se sjedište ETIC-a nalazi u prestižnom području Square de Meeûs, na samo nekoliko koraka od Europskog parlamenta.

Comments are closed.