MINGOR RADI ANALIZU SEKTORA: Ministarstvo poziva drvoprerađivače na komentare dokumenta

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja od svibnja 2016. godine provodi „Strateški projekt za podršku inicijativa klastera konkurentnosti”, čiji je cilj održati nastojanja klastera konkurentnosti za povećanjem konkurentnosti i poboljšanjem pozicije RH unutar globalnih lanaca vrijednosti i lanaca opskrbe kroz provedbu klaster inicijativa koje su usmjerene na poticanje inovacija, povećanje produktivnosti i diversifikaciju gospodarskih aktivnosti.

U sklopu provedbe projekta provode se savjetodavne usluge za provedbu mjera s ciljem povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga, širenje tržišta i uključivanje u globalne lance vrijednosti kroz internacionalizaciju poslovanja, a kojima će se doprinijeti kroz izradu tržišnih analiza koje bi pomogle hrvatskim poduzećima u izlasku na inozemna tržišta te kroz trgovinske misije i održavanje niza sastanaka predstavnika hrvatskih poduzeća sa poduzećima iz inozemstva. Cilj tržišne analize je predstavnicima drvnoga sektora dostaviti relevantne podatke i informacije na temelju kojih bi potencijalno širili svoje poslovanje na inozemna tržišta.

Upravo zato, iz Ministarstva mole članove HDK-a da daju komentare na tržišnu analizu, kako bi dobili  najkonkretnije smjernice za daljnju izradu predmetnog dokumenta. Komentare na tržišnu analizu dostavite do petka, 7. svibnja 2021 .godine na e-mail: tanja.ninic@mingor.hr. Cijeli dokument nalazi se OVDJE.

Comments are closed.