124 GODINE FAKULTETA ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE: Fakultet trenutno pohađa više od 800 studenata!

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu obilježio je 124 godine djelovanja. Svečana sjednica okupila je brojne visoke uzvanike, koje je na samom početku pozdravio dekan prof. dr. sc. Josip Margaletić. On se u svome govoru osvrnuo na povijest Fakulteta, ali je dao i prikaz trenutnog stanja na Fakultetu gdje je trenutačno zaposleno 227 djelatnika, od čega je 140 nastavnika, suradnika i stručnih suradnika, a na svim razinama studija studira 837 studenata.

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji se u svome obraćanju dotaknuo certificiranja šuma gdje Hrvatska prednjači u svijetu sa 74 % ukupno certificiranih šuma. „Od svih aktivnosti koje provode Hrvatske šume, gospodarenje šumama je najvažnija, a znanje o tome naši inženjeri stekli su upravo ovdje, među ovim klupama“, rekao je tom prilikom Jakupčić.

Foto: Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Također, dodijeljene su nagrade i pohvale najboljim studentima te djelatnicima Fakulteta, a specijalna zahvala vanjskim dionicima za suradnju ove je godine dodijeljena grupaciji Bjelin na čelu sa Stjepanom Vojinićem.

Comments are closed.