ADRIATIC WOOD DAYS 2021: Položaj drva i šuma u europskim i globalnim politikama (Rovinj, 2.-3.12.)

Šesto po redu izdanje Adriatic Wood Days konferencije, jedne od vodećih međunarodnih konferencija o na šumi baziranim industrijama i pratećim EU politikama, održat će se 2. i 3. prosinca u Rovinju (hotel Eden). 

Tradicionalni skup iz godine u godinu okuplja sudionike iz cijele regije, ali i Europe, s glavnim ciljem pronalaska novih modela za daljnji razvoj sektora i naglašavanja ekološkog i društveno-gospodarskog potencijala prerade drva, posebice u ruralnim područjima.

Šumarstvo i prerada drva sve više se doživljavaju kao cjelovit, jedinstven i integrirani sektor velikih mogućnosti, a novi zamah njegovom razvoju i daljnjem pozicioniranju daju i nove zelene EU politike. Upravo zato, AWD će poslužiti kao platforma povezivanja vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija, koji će tijekom dva dana analizirati aktualno stanje i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika u cijelom na šumi baziranom sektoru

Raspravljat će se o važnim sektorskim temama kao što su Green deal i bioekonomija, promocija drva, tržišni trendovi, mobilizacija biomase, drvo u gradnji, certificiranje, proizvodnja namještaja, zaštita šuma, obrazovanje i razvojno-istraživački centri te aktualni natječaji, EU projekti i druge aktualne teme.

Sudionici će dobiti uvid u tržišna kretanja i trendove u povezanim podsektorima, a susret je i odlična prilika za razmjenu mišljenja, korisnih ideja, ali i poslovno povezivanje dionika.

ZAŠTO SUDJELOVATI?

Tvrtke:

AWD omogućuje sektorskim tvrtkama, njihovim vlasnicima i menadžerima uvid u tržišna kretanja i prikaz trendova u povezanim podsektorima.

Institucije i organizacije:

AWD je dobra prilika da se vodeći službenici u EU i nacionalnim institucijama, prije svega oni koji su odgovorni za pripremu budućih politika i strategija, susretnu s interesnim skupinama, sektorskim asocijacijama, klasterima i nevladinim sektorom, kako bi razmijenili korisne ideje i stručna mišljenja.

Dobavljači tehnologija:

AWD daje uvid u postojeću tehnološku opremljenost sektora i pruža mogućnost dobavljačima tehnologija i usluga za predstavljanje inovativnih rješenja koja će povećati konkurentnost sektora.

AWD2021-FLYER

AWD2021-PRIJAVNICA

AWD2021 – PROGRAM

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVE: info@drvniklaster.hr 

Comments are closed.