18. DRVNO-TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA: Pridružite nam se u Opatiji 28. i 29. lipnja!

Središnje godišnje okupljanje drvoprerađivačkog sektora Hrvatske i regije ove godine postaje “punoljetno“! Pridružite nam se na tradicionalnoj Drvno-tehnološkoj konferenciji 28. i 29. lipnja u Opatiji, koja je još od 2004. godine mjesto na kojem se rezimira aktualno stanje u sektoru, razmjenjuju iskustva, ističu najbolje prakse, povezuje i umrežava, a sve s ciljem jačanja drvnog, ali i cijelog na šumi baziranog sektora te njegove promocije kao generatora razvoja gospodarstva.
 

Drvna industrija, unatoč nezahvalnim vremenima pandemije, uspijeva održavati pretkrizne rezultate, a važno je istaknuti i činjenicu kako čelnici Europske unije u ovome sektoru uočavaju veliki potencijal za postpandemijski oporavak starog kontinenta. Drvo kao održiv i prirodan materijal, sposoban za skladištenje CO2 ulazi u središte nove Europe, temeljene na niskougljičnom i održivom gospodarstvu.
 
Drvo postaje nezaobilazni materijal postpandemijskog oporavka, stoga je ključno poduzeti pametne korake u daljnjem razvoju ove pretežito izvozne perjanice domaćeg gospodarstva, koja zajedno sa šumarstvom osigurava gotovo 50.000 radnih mjesta, uglavnom na ruralnim područjima.
 
Pred nama je sveobuhvatni društveni, razvojni i industrijski redizajn, a drvna industrija želi potaknuti nadležna tijela na brzu reakciju u implementaciji novih politika i održivih razvojnih smjerova.
 
Očekuje se kako će skup tradicionalno okupiti brojne drvoprerađivače, šumare, proizvođače parketa, građevinske stolarije i namještaja, prerađivače biomase, trgovce drvom i namještajem, investitore, dobavljače tehnologija i repromaterijala, predstavnike sektorskih sajmova, sveučilišne i srednjoškolske profesore te predstavnike nadležnih institucija.
 
TEMATSKI NAGLASCI: 
  • analiza aktualnog stanja u sektoru
  • EU politike i EU projekti
  • energija iz drva
  • tržišni položaj hrvatskih proizvoda na globalnom tržištu
  • trendovi u razvoju tehnologija
  • brendiranje i promocija drva kao materijala
  • problem kadrovskog deficita
  • automatizacija i inovacije

PROGRAM

PRIJAVNICA

Za više informacija, pitanja i prijedloge, kao i prijavu izlaganja, možete se obratiti na mail info@drvniklaster.hr. 

Comments are closed.