SVI RESURSI DRVNOG CENTRA GLINA USMJERENI NA POMOĆ STRADALIMA: Velika gesta najvećeg glinskog poslodavca

U nesreći se prepoznaju heroji, a oni koji će se tako pamtiti još dugo vremena zasigurno su voditelji Sherif grupe, koja je ustupila svoj Drvni centar u Glini kao sabirni centar za pomoć stradalima od razornog potresa u Petrinji, Sisku i Glini.

U Drvnom centru zaposleno je više od 450 radnika s glinskog područja, a odmah nakon potresa svi resursi tvrtke usmjereni su na sanaciju i pomoć ugroženima potresom. „U ovoj situaciji ne treba gledati ništa drugo nego kako pomoći ljudima. Djelatnici naše tvrtke su prvi izišli na teren kako bi pomogli ljudima, a potom je počela jača aktivnost vojske“, rekao je u razgovoru za Jutarnji list direktor Elmor Baraković te naglasio kako se proizvodnja neće pokrenuti dok god svi radnici ne budu zbrinuti te kako dnevni gubitak tvrtke iznosi oko 2 milijuna kuna.

„Imamo oko 50 radnika čije kuće imaju crvene naljepnice. Ne možete očekivati od čovjeka koji spava u automobilu da dolazi na posao. Trpimo ogromne dnevne gubitke, a činjenica je i da imamo velike štete od potresa“, rekao je Baraković. Stradala je upravna zgrada i dio okolnih objekata. „Sigurno je da ćemo morati rušiti nekoliko objekata. U našim prostorijama smješten je Crveni križ, građevinski materijal, volonteri, hrana, odjeća… Sve se to treba negdje prebaciti da bismo mi mogli raditi. U ovom trenutku ja se uopće ne bavim sanacijom svoje tvrtke, nego se bavim time da ublažimo bol koju smo doživjeli“, zaključuje Baraković i ističe da je sada red na Vladi da preuzme odgovornost i uspostavi organizaciju u kojoj će se znati za što je sve tko zadužen i odgovoran.

Comments are closed.