ZAPOČINJE IZRADA SEKTORSKOG PLANA RAZVOJA DO 2030. GODINE: Bit će uključen široki krug dionika

Kohlbach / KBE Bioenergie

Vlada RH prihvatila je Prijedlog odluke o pokretanju postupka izrade Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja RH za razdoblje od 2022. do 2030. godine.

Izradom Nacionalnog plana trebali bi se utvrditi razvojni smjerovi i posebni ciljevi tog sektora – održivo, konkurentno i inovativno gospodarstvo prerade drva i proizvodnje namještaja te tržišno prepoznatljivo gospodarstvo, a provest će se zelena i digitalna tranzicija te ekološka i energetska tranzicija, uz doprinos ravnomjernom regionalnom razvoju te razvoju potpomognutih područja i područja s razvojnim posebnostima, istaknuli su iz Vlade.

Metoda izrade Nacionalnog plana bit će participativna, odnosno u njegovu izradu bit će uključen široki krug zainteresiranih dionika čime se želi postići usklađen i koordiniran pristup razvoju ovih gospodarskih djelatnosti, a sudjelovat će predstavnici drugih tijela državne uprave nadležnih za provedbu javnih politika u područjima koje obuhvaća Nacionalni plan, predstavnici akademske zajednice, predstavnici privatnog sektora i socijalnih partnera.

Comments are closed.