ZAPOČELE PRIJAVE ZA HRVATSKO STABLO GODINE: Nominacije se zaprimaju do 31. srpnja

S prvim danom svibnja započeo je nominacijski proces za odabir Hrvatskog stabla 2021. godine. Prijave će se zaprimati putem elektroničke pošte sve do 31. srpnja 2021. godine, nakon čega slijede izbor finalista (01. – 31. kolovoza 2021. godine) te javno glasovanje (01. – 30. rujna 2021. godine), a proglašenje pobjednika održat će se u listopadu.

Kandidat koji osvoji titulu Hrvatskog stabla 2021. godine bit će nominiran ispred Republike Hrvatske na natjecanje Europsko stablo 2022. godine.

Natjecanjem Hrvatsko stablo godine nastoji se istaknuti značenje starih stabala u životima ljudi, a koja zaslužuju našu brigu i očuvanje za buduće generacije. U središtu priče o stablima, koja je temelj ovoga natjecanja, nisu samo ljepota stabala, njihova veličina ili starost, nego i njihova povezanost s ljudima tijekom prošlosti i zajednički suživot.

Promocijom priče o pojedinim stablima značajnim za život lokalnih zajednica nastoji se upoznati javnost s različitim pričama i tradicijama vezanim uz suživot sa pojedinim stablima te podići svijest o značenju i važnosti očuvanja bioraznolikosti za život čovjeka i opstanak čovječanstva.

Više informacija dostupno je ovdje: https://www.zastita-prirode-dnz.hr/stablo-godine/natjecanje/.

Comments are closed.