VIRTUALNI SKUP O URBANOM ŠUMARSTVU: Uloga urbanog šumarstva u održivom razvoju zelene infrastrukture

Ovogodišnji, drugi po redu hrvatski stručni skup o urbanom šumarstvu održan je 24. i 25. studenog online, a glavna tema bila je uloga urbanog šumarstva u održivom razvoju zelene infrastrukture u Hrvatskoj. Webinar je organizirala sekcija urbanog šumarstva pri HŠD, koja okuplja stručnjake i znanstvenike urbanog šumarstva i srodnih disciplina s ciljem zakonskog pozicioniranja ove djelatnosti, a u svrhu definiranja njezine uloge u planiranju i održavanju urbanog drvenastog zelenila.

Tijekom dva dana održana su 32 virtualna izlaganja, a skup je polučio veliko zanimanje, usprkos izvanrednim okolnostima. „U ime Organizacijskog odbora još jednom se najiskrenije zahvaljujemo svim predavačima na uloženom trudu i vremenu za izradu njihovih prezentacija, kao i svima ostalima koji su pratili skup jer to pokazuje da naši napori nisu uzaludni i da postoji veliki interes i potreba za prepoznavanjem urbanog šumarstva i zelene infrastrukture kao područja koja će sve više dobivati na značaju u svjetlu povećanja broja stanovnika u gradovima, a osobito u pogledu ublažavanja posljedica klimatskih promjena“, poručili su organizatori.

Skup su podržali Šumarski fakultet u Zagrebu, Hrvatske šume, Hrvatsko šumarsko društvo, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, ali i privatne tvrtke koje se bave urbanim šumarstvom i zelenom infrastrukturom.

 

Comments are closed.