UPISANI PRVI STUDENTI DRVNE TEHNOLOGIJE U VIROVITICI: „Očekuje ih siguran posao!“

Nakon 2016. godine, prvih desetak studenata upisalo je preddiplomski Stručni studij Drvne tehnologije Šumarskog fakulteta u Zagrebu, koji će se od jeseni izvoditi u Virovitici. Stručni studij trajat će šest semestara, a njegovim završetkom, studenti će steći stručni naziv – stručni prvostupnik drvne tehnologije.

Studij će se održavati u prostorijama Visoke škole u Virovitici, te u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. – Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Drvna industrija je na području Virovitičko-podravske županije iznimno razvijena, s nizom tvrtki koje su uglavnom izvozno orijentirane – rekao je župan Igor Andrović i dodao kako su prilikom ponovnog pokretanja ovog studija imali punu potporu  predstavnika drvne tehnologije.

Njima nedostaje kvalificiranih radnika, a oni koji završe ovaj studij, imat će osiguran posao u drvnoj branši, dok će oni koji završe ovaj studij, ako to budu željeli, moći nastaviti školovanje. Punu potporu ovom stručnom studiju, uz Šumarski fakultet dao je i Grad Virovitica, kao i Panonski drvni centar kompetencija gdje će studenti obavljati praksu na najmodernijim strojevima, te Visoka škola Virovitica – naglasio je Andrović.

U jesenskom upisnom roku očekuje se upis još petnaestak studenata.

Comments are closed.