TURCI ZAINTERESIRANI ZA INVESTICIJE I ZA HRAST: Prva hrvatska delegacija posjetila Istanbul

Kohlbach / KBE Bioenergie

Od 24. do 28. ožujka, predstavnici Hrvatskog drvnog klastera sudjelovali su u trgovinskoj misiji u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, u sklopu projekta „Strateški projekt za podršku inicijativa klastera konkurentnosti“.

Uz podršku Generalnog konzulata u Istanbulu, organizirani su po prvi put u pandemijskom okruženju sastanci s predstavnicima turskih komora, udruženja te drvoprerađivačkih tvrtki. Turski drvoprerađivači grupirani su u nekoliko provincija, dok su šumski resursi u 100% vlasništvu države. Sirovina se prodaje isključivo putem licitacija, što u mnogome, uz česte promjene vrijednosti nacionalne valute, otežava proizvodnju i izvozne aktivnosti. 

U okviru ove misije održani su sastanci s predstavnicima proizvođača parketa, namještaja i drugih drvnih proizvoda, a turske su tvrtke iskazale interes za ulaganja, poslovnu kooperaciju, ali i klasičnu kupnju piljene građe, elemenata, lamela i drugih poluproizvoda. Jedan od njih je i proizvođač podova, tvrtka Dendro koja je uputila izravan upit za nabavom hrastove građe. Više informacija i kontakti na projekti@drvniklaster.hr

Comments are closed.