TRENDOVI U UREĐENJU INTERIJERA: Siva odlazi u prošlost, a crna postaje IN!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Poznati časopis Forbes je početkom godine objavio neka predviđanja trendova u uređenju interijera za 2020. godinu, što se i poklapa s mnogobrojnim svjetskim siječanjskim sajmovima namještaja koji također određuju ”sezonsku modu namještaja i interijera”. Novost je što se vraća crna boja, odnosno hrabri crni interijeri trebaju zamijeniti sivi trend koji je dominirao tijekom prošlog desetljeća.

Forbes navodi kako je vrijeme da se oprostimo od nekih umornih trendova u dizajnu stanova i kuća jer dizajneri podržavaju trend modernog, čišćeg izgleda  koji se postiže kroz uklanjanje nepotrebnih vizualnih detalja koji su ranije dominirali. Očekuje se kako će zbog veće dostupnosti i raznovrsnosti ponude u restoranima korisnici sve manje vremena provoditi u kuhinji, a kada se tamo nađu cijenit će više privlačnog prostora. Stoga se po novome trendu ”skrivaju uređaji u kuhinji” koju sada znatno pojednostavljujemo.

Siva boja je passé, a na velika vrata se vraća crna. Prema nedavnom istraživanju profesionalnih dizajnera interijera dvije trećine ispitanika je izjavilo kako je crna boja njihova nova boja. Mnogi stručnjaci također smatraju kao se sa sivom bojom pretjeralo, odnosno da kupci žele nove modele namještaja koji će izgledati svježe i koji će im udahnuti urbani senzibilitet, a to mogu upravo crna i bijela boja.

Crna boja se sigurno uklapa u novu kategoriju uređenja interijera, a ona može biti vrlo dramatična, klasična, ležerna ili moderna, ovisno o načinu na koji se koristi, od bojanja cijelih soba ili akcentnih zidova do crno obojenih podova, ormarića i obloga. Ulazni hodnici postaju važan dio stambenih prostora, jer stručnjaci sada žele naglasiti sjajan osjećaj dolaska u novi prostor, stoga će se za ulazne prostore i foaje’ ubuduće predvidjeti raskošniji namještaj.

 

Comments are closed.