SURADNJA PROSTORIJE I TEKSTILNO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA: Kružno gospodarstvo i poticanje kreativnosti

Kohlbach / KBE Bioenergie

Prostoria i Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu započeli su projekt kojim će studenti u sklopu nastave moći upotrijebiti tkaninu iz Prostorijinih prethodnih kolekcija. Riječ je 1.000 metara tkanine koji će se koristiti za dizajniranje odjeće, kostima, kreacija tekstila i odjeće.

„Naša je vizija graditi, transformirati i podržavati kreativnost u našem okruženju. Važan dio našeg programa društvene odgovornosti je doniranje ostataka tkanine vrtićima, školama i fakultetima za njihove umjetničke i obrtničke obrazovne programe“, istaknuli su iz Prostorije.

Dodali su i kako kod njih svaki veći komad tkanine koji ostane od proizvodnje namještaja dobiva drugu priliku. „Smatramo da su ostaci tkanine novi resurs, odnosno temelj na kojemu smo razvili podbrend Štof by Prostoria s izložbenim salonom u Zagrebu (Bauerova 9). Ovaj projekt ujedno služi kao platforma kružnog gospodarstva preko koje prodajemo sve tkanine iz prethodnih kolekcija u obliku jastuka i drugih uporabno-dekorativnih predmeta izrađenih od ostataka tkanine“, kazali su iz Prostorije.

Comments are closed.