OPTIMISTIČNE PROGNOZE: Drvoprerađivači Republike Srpske očekuju puno bolju godinu

Drvoprerađivači u Republici Srpskoj imali su dobar početak godine, a ukoliko uspiju održati sadašnje trendove, mogu očekivati i rast proizvodnje, posebno u sektoru namještaja koji je tamo najprofitabilniji, prenosi Capital.ba.

Unatoč pandemiji, drvoprerađivači su u drugoj polovici 2020. uspjeli prevladati krizu i dostići rezultate iz 2019. godine.

„Unatoč brojnim poremećajima na tržištu uspjela se održati potražnja i zato je rezultat bio dobar na kraju prošle godine. U sektoru šumarstva zabilježen je rast od 2,4 posto, dok je u sektoru prerade drva rast bio oko dva posto. S obzirom na sve to optimistični smo da će taj trend biti nastavljen“, rekao je Lazo Šinik iz Udruženja šumarstva i prerade drva u Privrednoj komori RS.

Razloga za optimizam, dodao je, svakako daje i cjepivo protiv koronavirusa koje bi trebalo donijeti stabilizaciju epidemiološke situacije.

“Za sada je razina potražnje dobra i nadamo se da će biti još bolja kako vrijeme bude odmicalo. Posebno je značajno da se situacija stabilizira u Italiji, Njemačkoj i Austriji, jer to su za naše proizvođače najvažnija tržišta“, naglasio je Šinik.

Comments are closed.