REMMERS ZAŠTITA ZA DRVO: U obnovi treba koristiti atestirana sredstva za zaštitu drva, protupožarno djelovanje te protiv insekata

Kohlbach / KBE Bioenergie

Njemačku grupaciju REMMERS za ovaj dio Europe zastupa tvrtka ARP iz Svetog Ivana Zeline koja je u svome asortimanu fokusirana na široku lepezu proizvoda u području zaštite drva, s mnogobrojnim mogućnostima primjene. U programu se nalaze i brojni proizvodi za građevinarstvo, odnosno za zaštitu novoizgrađenih objekata ili za kompletnu sanaciju starih postojećih objekata.

Bazirajući rad na certificiranim procedurama i proizvodima predlažu se specifične radnje ili primjena cjelokupnih sustava zaštite na svakom pojedinom objektu. U segmentu zaštite drva ističu se sredstva za suzbijanje štetnika i insekata koji razaraju drvo, uz istodobno preventivno djelovanje protiv drvnih štetočina. To je posebno važno za zaštitu nosivih i potpornih drvenih elemenata poput krovišta, drvenih ograda, podova i sl.

Moderna zaštitna sredstva baziraju se na ekološkoj i bio-osnovi, imaju brzi učinak, sadrže otapala slabog mirisa i odlikuju se vrlo dobrom prodornošću. Posebna pažnja se posvećuje i primjeni zaštitnih materijala koji čine drvo i drvene materijale teško zapaljivim u interijerima, prema normi DIN 4102. To je, osim kod stambenih objekata, važno i u školama, ugostiteljskim objektima, bolnicama te u višestambenim i poslovnim objektima.

Drvo inače ima dobra protupožarna svojstva. U odnosu na beton duže zadržava požar u prostoriji, ali dodatnom primjernom modernih zaštitnih sredstava iz ARP asortimana u slučaju požara nastaje termoizolacijski sloj koji smanjuje zapaljivost organskih tvari. www.arp.hr

Comments are closed.