REMMERS ZAŠTITA ZA DRVO: U obnovi treba koristiti atestirana sredstva za zaštitu drva, protupožarno djelovanje te protiv insekata

KBE Bioenergie

Njemačku grupaciju REMMERS za ovaj dio Europe zastupa tvrtka ARP iz Svetog Ivana Zeline koja je u svome asortimanu fokusirana na široku lepezu proizvoda u području zaštite drva, s mnogobrojnim mogućnostima primjene. U programu se nalaze i brojni proizvodi za građevinarstvo, odnosno za zaštitu novoizgrađenih objekata ili za kompletnu sanaciju starih postojećih objekata.

Bazirajući rad na certificiranim procedurama i proizvodima predlažu se specifične radnje ili primjena cjelokupnih sustava zaštite na svakom pojedinom objektu. U segmentu zaštite drva ističu se sredstva za suzbijanje štetnika i insekata koji razaraju drvo, uz istodobno preventivno djelovanje protiv drvnih štetočina. To je posebno važno za zaštitu nosivih i potpornih drvenih elemenata poput krovišta, drvenih ograda, podova i sl.

Moderna zaštitna sredstva baziraju se na ekološkoj i bio-osnovi, imaju brzi učinak, sadrže otapala slabog mirisa i odlikuju se vrlo dobrom prodornošću. Posebna pažnja se posvećuje i primjeni zaštitnih materijala koji čine drvo i drvene materijale teško zapaljivim u interijerima, prema normi DIN 4102. To je, osim kod stambenih objekata, važno i u školama, ugostiteljskim objektima, bolnicama te u višestambenim i poslovnim objektima.

Drvo inače ima dobra protupožarna svojstva. U odnosu na beton duže zadržava požar u prostoriji, ali dodatnom primjernom modernih zaštitnih sredstava iz ARP asortimana u slučaju požara nastaje termoizolacijski sloj koji smanjuje zapaljivost organskih tvari. www.arp.hr

Comments are closed.