RADOVI U GRADIŠTU U PUNOM JEKU: VSŽ uskoro dobiva Drvno-tehnološki centar

Kohlbach / KBE Bioenergie

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić obišao je radove na Drvno-tehnološkom centru Slavonski hrast, a koji se gradi u na području Općine Gradište te predstavlja jedan od strateških županijskih projekata. Inicijator projekta je Drvni klaster Slavonski hrast, nositelj je Vukovarsko-srijemska županija, a provodi ga Centar kompetencija d.o.o.

Projekt je vrijedan 24,9 mil. KN, a trenutno je u tijeku betoniranje temelja te zidanje upravne zgrade, hale za kondicioniranje te nadstrešnice za otpremu građe. – Polako se slaže mozaik, danas vidimo što se već napravilo i kako napreduju radovi na samom objektu, u kojem će se stvarati novi finalni proizvodi, što će doprinijeti razvoju drvne industrije, a time omogućiti i dodatna zapošljavanja – rekao je župan Galić.

Nakon završetka radova korisnici ovog centra će biti poduzetnici s područja županije, a sam centar će imati napredne 3D tehnologije za razvoj novih proizvoda, moderne strojeve za pripremu i obradu drva, sušionice, kotlovnicu na biomasu i drugo.

Comments are closed.