PROIZVOĐAČI PELETA IZ BIH TRAŽE UKIDANJE ZABRANE IZVOZA: Strahuju kako će morati otpuštati radnike

Kohlbach / KBE Bioenergie

Proizvođači peleta iz BiH nezadovoljni su zabranom izvoza koja je na snazi do 31. siječnja iduće godine. Strahuju kako bi zabrana izvoza ove vrste ogrjeva mogla dovesti do zatvaranja tvrtki i otpuštanja radnika jer nemaju narudžbi s domaćeg tržišta.

„Zatekla nas je odluka, pogotovo jer znamo da gotovo nema potražnje na domaćem tržištu. Proizvođači koji su uzeli narudžbe i stavili potrošače na liste čekanja u narednih sedam dana će isporučiti posljednje količine. U istočnom dijelu Srpske je potražnja stala prije 20 dana i proizvođači samo rade za zalihu. Svi ćemo uskoro raditi za zalihu i ne znamo do kada ćemo to moći trpjeti ili ćemo stati s proizvodnjom“, kazao je za Nezavisne Goran Ivanović, predsjednik Asocijacije proizvođača peleta u BiH.

Proizvođači su vlastima dali sedam dana da povuku ovu odluku, koja, kako kažu, nije u interesu ni proizvođača, ni stanovništva. “Spremni smo na razgovore i ustupke. Ove visoke cijene nisu posljedica naših aktivnosti, a one ako ostanu, uništit ćemo domaće tržište. Jedini način je da se omogući izvoz“, naglašava Ivanović.

Comments are closed.