PRODUŽEN ROK ZA POZIV ZA POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJE OIE: Prijave traju do 8. veljače!

Hrvatska gospodarska komora obavještava prijavitelje Poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ kako je izmijenjen krajnji rok dostave projektnih prijedloga s 25. siječnja na 8. veljače 2021.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 266 mil. KN., a svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Uz mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, projektni prijedlog može uključivati i mjere energetske obnove zgrada pratećih proizvodnom pogonu, koje su isključivo povezane s proizvodnim procesima industrijske i/ili proizvodno-gospodarske namjene (kao što su uredske zgrade, proizvodne hale i sl.).

U tom slučaju, podupirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u zgradama dovesti do smanjenja potrošnje ukupne isporučene energije i isporučene energije za grijanje/hlađenje od najmanje 40% u odnosu na potrošnju ukupne isporučene i isporučene energije za grijanje/hlađenje prije provedbe mjera. Minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000 KN, a maksimalni 20 mil. KN.

Comments are closed.