POTPISAN VAŽAN UGOVOR: Studij drvne tehnologije i narednih 7 godina u Vinkovcima

Kohlbach / KBE Bioenergie

Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su ugovor i sporazum o nastavku suradnje, te upisu novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima. Ovaj ugovor i sporazum predstavljaju nastavak suradnje s Fakultetom šumarstva za sljedećih sedam godina studija drvne tehnologije u Vinkovcima koji, osim studentima, pruža priliku i zaposlenima u drvnom sektoru da se dodatno educiraju.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić naglasio je potrebu i za pokretanjem smjera studija šumarstva za koji postoji veliki interes studenata i poslodavaca kojima nedostaje kvalificirane radne snage, a dodao je i kako će uskoro bivša zgrada PIK-a u centru Vinkovaca otvoriti svoja vrata za studente. „Potpis ovog ugovora i sporazuma dolazi u pravo vrijeme, u vrijeme promjene vlasništva Spačve, vrijeme kada su se trendovi u drvnoj tehnologiji pokrenuli prema naprijed i tržište je željno educirane radne snage“, kazao je župan.

Prodekan izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Živković naglasio je da se u prvoj godini Studija upisalo 34, a u drugoj popunila kvota od 40 upisanih studenta što pokazuje da postoji interes za jednim ovakvim studijem u Vinkovcima, a također očekuje i popunjavanje kvote u trećoj generaciji.

Nakon završetka studija drvne tehnologije u Vinkovcima, studenti stječu naziv Stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije i svi su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama poput pilana, tvornica namještaja i slično.

Comments are closed.