POSJET NAJSTARIJEM RUSKOM SVEUČILIŠTU ZA ŠUMARE: Kako izgleda edukacija budućih eksperata?

Jedna od važnijih lokacija koje će se posjetiti tijekom planiranog putovanja u Rusiju i Finsku u organizaciji časopisa Drvo&Namještaj  svakako će biti Državno šumarsko tehničko sveučilište u Sankt Peterburgu. Riječ je o vodećem centru za istraživanje u šumarskom sektoru Rusije, a koje pohađa više od 9.000 studenata iz cijelog svijeta.

Sveučilište je osnovao car Aleksandar I još 1803. godine. Čini ga i pet instituta koji su raspoređeni u više zgrada u najstarijem gradskom parku, a tu se nalazi i impresivni botanički vrt koji se prostire na više od 40 hektara te služi za znanstvena istraživanja studenata i zaposlenika. Sveučilište ima i više od 50 međunarodnih partnera i snažno je fokusirano na R&D.

Kako izgleda ruski obrazovni sustav za buduće eksperte u šumarstvu i drvnoj industriji? Kako privlače studente i imaju li problema s nedostatkom interesa? Što studente očekuje nakon diplome? – samo su neke od tema s kojima ćemo se upoznati u obilasku ove impresivne obrazovne institucije, s tradicijom dugom više od 200 godina.

Comments are closed.