NOVI STROJEVI ZA OBRADU DRVA: Wood-Mizer i MOReTENs udružili snage

Kohlbach / KBE Bioenergie

Prošlo je više od 30 godina otkako je Wood-Mizer započeo svoje europsko poslovanje u poljskom gradiću Kolo, nudeći drvoprerađivačkoj industriji širok raspon strojeva vrhunske kvalitete. Tvrtka je tijekom godina znatno narasla, proširila se na globalna tržišta te istovremeno ulagala u nove proizvodne pogone i pomogla tisućama klijenata da ispune svoje ciljeve u radu s drvom.

Danas tvrtka Wood-Mizer prodaje pilane i opremu za obradu drva u više od 100 zemalja širom svijeta, nudeći raznoliku opremu – od prijenosnih do stacionarnih pilana, vodoravnih i okomitih tračnih pila, linija za obradu trupaca, okrajčivača te višelisnih paralica, tračnih pila i oštrilica.
 

Nedavno je Wood-Mizer proširio svoju ponudu dodavanjem glodala i blanjalica, odnosno proizvoda za finu doradu drva. Novi strojevi za obradu drva uključuju modele MP160, MP180, MP200, MP220, MP260, MP360 i MP365. Ovim kompaktnim i svestranim strojevima slogan “od šume do konačnog oblika” poprima novo značenje, omogućavajući kupcima da izrade svoje konačne proizvode od drva na jednostavan i profitabilan način.

Ubrzo nakon kupnje intelektualnog vlasništva za proizvode za obradu drva od švedskog proizvođača MOReTENs 2017. godine, WoodMizer je započeo njihovu proizvodnju u svojoj poljskoj tvornici, a sve proizvodne procese nadgledaju visokokvalificirani i iskusni radnici. “Tehnički dizajneri neprestano poboljšavaju tehnologiju koja se koristi u njima, proizvodni inženjeri nadgledaju sve aktivnosti u tvorničkoj hali, a svaki se stroj detaljno provjerava pri završnom pregledu”, ističu iz Wood-Mizera.

Wood-Mizerove profilirke i blanjalice dijele sljedeće karakteristike:

– više reznih vretena (gornje, donje, desno, lijevo) omogućava dobivanje željenog profila piljenice nakon samo jednog prolaska kroz stroj

– pojedinačno uključivanje električnih motora za svako rezno vreteno pomaže u smanjenju buke i potrošnje energije

– svako vreteno ima lako zamjenjive noževe

– čvrsti stol izrađen je od nehrđajućeg čelika te osigurava preciznost obrade i udobnost rada

– stol za blanjanje od lijevanog željeza izuzetno je izdržljiv i otporan na deformacije, abraziju i istezanje

– podešavanje za željenu debljinu obratka vrši se ručno okretnom osovinom

– sve funkcije upravljanja dostupne su s prikladne kontrolne ploče

– blanjevina i drvna sječka nastala tijekom postupka blanjanja usmjeravaju se prema ispušnim otvorima tako da radionica ostaje čista

– čelično tijelo stroja štiti unutarnje motore (odvojeno za svaku reznu glavu), valjke za provođenje obratka i mehanizam za podešavanje

– stroj je lagan i kompaktan

Svi proizvodi za finu doradu drva popraćeni su širokim izborom reznog pribora izrađenog od od HM (karbidni vrh) i HSS čelika, a mogu se naručiti putem interneta ili kod lokalnog predstavnika tvrtke Wood-Mizer. “Wood-Mizer osigurava vrhunsku tehničku podršku i usluge kupcima, uz dvogodišnje jamstvo za svaki stroj za obradu drva. Na našem YouTube kanalu dostupan je veliki broj edukativnih materijala, intervjua s kupcima, vodiča i praktičnih savjeta. Lansiranje proizvoda za finu obradu drva dokazuje da Wood-Mizer nastavlja razvijati nova tehnološka rješenja te nadahnjuje svoje kupce za rad na sve kreativnijim drvnim projektima”, ističu iz Wood-Mizera.

 

Promocija Wood-Mizerovih GLODALICA /PROFILIRKI

Naručite blanjalicu/profilirku po promotivnoj cijeni, a uz svaki stroj za obradu drva koji je na promociji dobivate GRATIS par noževa za blanjanje.

Promocija traje do 31.12.2021. ili do isteka zaliha. Više informacija: https://woodmizer.hr/planers-promo-2021

KONTAKT:

PREGIMEX d.o.o. / Slavka Batušića 31, 10090 ZAGREB / Fax: +385 1 3894 668 / Mob: +385 98 9934 639 / E-mail: pregimex@pregimex.hr

www.woodmizer.hr

Comments are closed.