MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE POVEĆALO SREDSTVA ZA POTPORU PROJEKTIMA: Osigurano 100 mil. KN više za šumarstvo

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o povećanju alokacije u okviru mjera 4, 6 i 8 Programa ruralnog razvoja RH za ukupno 360,6 mil. KN. Razlog povećanju velika je zainteresiranost poljoprivrednika i šumoposjednika za razvoj i modernizaciju poslovanja iz čega su proizašli dobro pripremljeni projekti koji su zadovoljili uvjete natječaja, međutim, početna alokacija je za sve njih bila nedostatna.

Dodatna sredstva preusmjerena su iz mjera Programa koje su korisnicima bile manje zanimljive na način da se pazilo kako preusmjeravanje ne bi narušilo prioritete i fokus na područja koja su zadana na razini Europske unije. – Kako bi sva raspoloživa sredstva iz ovog financijskog razdoblja Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. stavili u funkciju razvoja proizvodnje  naših poljoprivrednika, mikro, malih i velikih gospodarstava te šumoposjednika i udruga usmjerenih na zaštitu okoliša i prirode, donijeli smo odluku o povećanju financijskih sredstava za završene natječaje. Smatram važnim da dobro pripremljeni projekti budu financirani što prije, da ne čekaju buduće natječaje, nove prijave i slično – rekla je ministrica Vučković.

Šumoposjednike će najviše interesirati povećanje alokacije za dvije operacije: Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture za koju je uz dodatnih 70 mil. KN sada ukupno osigurano 100 mil. KN potpore projektima te Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva u šumskouzgojnim radovima za koje je osigurano novih 30,3 mil. KN što ukupno čini 100,3 mil. KN potpore projektima.

Comments are closed.