KONGRES PILANARA JIE U VINKOVCIMA: Pridružite nam se 28. listopada na tradicionalnom regionalnom skupu drvne industrije!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 12. po redu Kongresu pilanara jugoistočne Europe, koji ove godine seli na novu lokaciju. Umjesto u Slavonskom Brodu, ovogodišnji skup održat će se 28. listopada u Vinkovcima (hotel Slavonija), a domaćin će biti grupacija Bjelin.

Kongres pilanara već više od desetljeća nudi relevantne informacije o sirovinama, tržišnim trendovima, cijenama te tehnologijama i inovacijama u cijelom na šumi baziranom sektoru. Skup se kroz godine afirmirao kao središnje okupljanje predstavnika pilanske industrije i šumarstva, vodećih proizvođača pilanskih tehnologija, kao i relevantnih institucija, jedinica lokalne samouprave, sindikata i medija, a sve s ciljem kako bi razmotrili zajedničke izazove, izgradili održiva partnerstva i unaprijedili stanje u sektoru.

 

TEMATSKI NAGLASCI:

– aktualno stanje na svjetskom tržištu drva

– lanci opskrbe i cijene građe i drvnih sortimenata

– korištenje sredstava iz EU fondova

– drvo i EU politike smanjenja CO2

– suvremene tehnologije i pametna rješenja

– inovacije u piljenju, sušenju i transportu drva

– biomasa i energija iz drva

– gradnja drvom

– kadrovski deficit

– zakonska regulativa

Kongres-pilanara-2021 – PROGRAM

TKO SUDJELUJE?

Skup je namijenjen predstavnicima pilanske industrije, šumarskih tvrtki, proizvođačima pilanskih tehnologija, strukovnim komorama i udruženjima, akademskoj zajednici, predstavnicima nadležnih institucija, ali i svima ostalima zainteresiranima za teme skupa iz Hrvatske, ali i cijele regije.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prethodnu prijavu putem linka: https://form.jotform.com/212802355318350 

Prijaviti se možete i slanjem podataka (ime, prezime, kontakt) na e-mail: info@drvniklaster.hr

Ukoliko ste dobavljač tehnologija i želite predstaviti svoja tehnološka rješenja, pozivamo Vas da se javite na mail kristina@drvniklaster.hr kako bismo utvrdili mogućnosti aktivnog sudjelovanja.

 

 

Comments are closed.