IZBORI U HGK: Filip Galeković je novi predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije

Kohlbach / KBE Bioenergie

Udruženje drvno-prerađivačke industrije HGK nastavit će se zalagati za interese članova HGK pred zakonodavnim tijelima i izvršnom vlasti, jačat će suradnju i dijalog s resornim ministarstvom i Hrvatskim šumama d.o.o. te će ohrabrivati članove Udruženja u korištenju poticaja iz EU fondova, naročito u vidu energetske učinkovitosti i razvoja industrije 4.0, najavilo je novo vodstvo Udruženja drvno-prerađivačke industrije na čelu s Filipom Galekovićem.

Naglašeno je i kako je u prethodnoj godini drvna industrija ostvarila iznimno dobre rezultate, o čemu govori rast ukupnih prihoda i rast prodaje u inozemstvuU odnosu na 2020. godinu, 2021. godine ostvaren je izvoz proizvoda od drva i namještaja u vrijednosti od 1,3 milijarde EUR, što je porast od čak 26%. Drvna industrija ostvaruje udio od 8% vrijednosti u ukupnom hrvatskom izvozu, što ju čini jednom od najznačajnijih industrijskih grana.

Osim predsjednika, izabrana su i 24 člana Vijeća. Zamjenikom predsjednika imenovan je Miladin Marković iz Drvne industrije Klana d.d.

Comments are closed.