DTK se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora! U Opatiji tematska sjednica Odbora

Kohlbach / KBE Bioenergie

Opatijska Konferencija prepoznata je od strane najviših državnih tijela kao važan sektorski i gospodarski skup. Hrvatski sabor, odnosno Odbor za poljoprivredu je i ovogodišnji pokrovitelj, a Odbor će, pod predsjedanjem Branka Hrga održati svoju tematsku sjednicu u sklopu prvog dana Drvno-tehnološke konferencije, u ponedjeljak 30. svibnja.

Na sjednicu su pozvani mnogobrojni predstavnici nadležnih institucija te na šumi baziranih industrija, koji već duže vrijeme nastoje da se ovaj sektor odredi kao strateško područje politika državnih vlasti na kojem će se primjenjivati važne europske politike iz područja kružne ekonomije, a upravo su drvna industrija i šumarstvo u RH ključni pokretači gospodarskog razvoja na ruralnim područjima.
Ministarstvo poljoprivrede već tradicionalno tijekom niza godina u Opatiji predstavlja svoje sektorske mjere i prijedloge politika koje će pomoći još učinkovitijoj i uspješnijoj konsolidaciji sektora, a organizatori su zaprimili potvrdu pokroviteljstva od strane resornog ministra Romića. Relevantnost i opsežnost tema te prisustvo utjecajnih sektorskih protagonista iz zemlje i inozemstva u Opatiju privuku između 250-300 sudionika što Drvno-tehnološku konferenciju čini središnjim sektorskim okupljanjem.

Comments are closed.