DRVENE OAZE ZA ODMOR U CENTRU RIJEKE: Drvo je ponovno u modi

Kohlbach / KBE Bioenergie

Drvo kao materijal je sve popularniji odabir brojnih gradova, a njima se pridružila i Rijeka. Ondje je započela realizacija programa „Zeleni paviljoni.“ Riječ je o drvenim paviljonima koji su izgrađeni 2018. godine u Rijeci tijekom europskog skupa studenata arhitekture EASA, u sklopu pilot-programa Slatko i Slano, i koji su danas, postavljanjem na prvoj od tri predviđene lokacije, započeli svoju priču u kojoj postaju nova mjesta za odmor i druženje.

– Cilj je građanima omogućiti da žive u ljepšem okolišu kroz postavljanje jednostavnih konstrukcija, koje je lako održavati i premjestiti –  rekao je Renato Stanković iz sveučilišnog Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab. Osim u Ulici Erazma Barčića drveni paviljoni će se u narednim tjednima postaviti i na Klobučarićevom trgu te na Delti.

Postavljanje zelenih paviljona na ovim trima lokacijama bit će svojevrsni poticaj građanima da, u suradnji s Gradom Rijekom, mjesnim odborima te projektom Rijeka – Europska prijestolnica kulture predlože neke druge lokacije na kojima se drveni paviljoni, kojih još ima u skladištu, mogu postaviti.

Comments are closed.