DODIJELJENE POTPORE DRVOPRERAĐIVAČIMA: Izvanredna pomoć za nastavak proizvodnje

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je prvih sedam Odluka o dodjeli potpore male vrijednosti drvoprerađivačima za sanaciju šteta od nedavnog potresa na Banovini. Riječ je o potporama vrijednosti većoj od 1,4 milijuna kuna, a za ovu namjenu iz državnog proračuna osigurano je ukupno 10 milijuna kuna.

Odluke koje je ministrica Vučković uručila dio su izvanredne pomoći drvoprerađivačima na pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, a u okviru Programa sufinanciraju se ulaganja u sanaciju šteta od potresa na proizvodno-poslovnom objektu, proizvodnoj tehnologiji i opremi te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.

„Svjesni smo koliko je značajna uloga drvoprerađivača u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije te smo pristupili formiranju posebnih mehanizama pomoći za njih. Ove potpore, iako male vrijednosti, bit će ključne za nastavak rada i proizvodnje drvoprerađivača na potresom pogođenim područjima te su samo dio planiranih i provedenih mjera pomoći“, izjavila je ministrica Vučković.

Comments are closed.