DAN PROZORA 2023 SE ODRŽAVA 28.03: ift Rosenheim Hrvatska poziva na 10. konferenciju

Vodeći tematski skup o prozorima u ovom dijelu Europe održava se u suradnji s partnerom ift Njemačka, čuvenim institutom za ispitivanje i certificiranje građevnih proizvoda, sigurnosne tehnike i zaštitne opreme iz Rosenheima. Mjesto održavanja je novoobnovljeni kongresni centar hotela Antunović u Zagrebu, u utorak 28.03.2023. godine. Prema dosadašnjim najavama očekuje se preko 300 sudionika, od proizvođača građevinske stolarije, arhitekata, projektanata, institucija, nadzornih tijela pa sve do stručnjaka u području prozora, vrata, fasada, stakla, okova i drugih materijala za ugradnju koji dolaze iz okolnih zemalja – Slovenije, Srbije, BiH, ali i iz Njemačke, Italije, Austrije, Češke, Poljske, Grčke itd.

Pripremljene su mnogobrojne aktualne teme, kroz predavanja interaktivnog karaktera, kroz panel rasprave koje donose niz novosti iz sektora, a posebno se ističu teme ugradnje prozora i vrata, s pregledom rješavanja izazova i certifikacije. Važna tema je i Product Passport za IZO staklo, što uključuje raspravu o strukturi, sadržaju i prednostima ovog dokumenta, kao i preduvjete za ovu važnu certifikaciju. Stalna tema je i zaštita od požara – sa jednostavnim pojašnjenjima, kao i tema o održivoj gradnji i certifikaciji zgrada kroz EPD. Aktualna tema su i CO2 emisije u životnom ciklusu zgrade, a za sektor je ključna europska politika Green Deal koja sugerira klimatsku neutralnost i proizvodnju sirovina koje su optimizirane za smanjenje emisije CO2. Samim time, na važnosti dobiva i LCA–vrijednost proizvoda za održivu gradnju, kao i sve veći tržišni zahtjevi za povećanim udjelom reciklata u profilima novih prozora.

DAN PROZORA tradicionalno nudi odgovore na sva aktualna sektorska pitanja, na jednom mjestu i kroz istupe vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka, a s naglaskom na energetsku učinkovitost, kvalitetu građevinskih proizvoda, zaštitu okoliša, ispitivanja i dokazivanja svojstava. Sudionici će na skupu dobiti tumačenja relevantnih zakona i direktiva te imaju mogućnost za razmjenu općih informacija o kretanjima u sektoru, kao i za stručna pojašnjenja stanja na tržištu. Predavanja će biti održana na hrvatskom jeziku, te dijelom na engleskom ili na njemačkom jeziku sa simultanim prevođenjem. Jubilarnu 10. međunarodnu konferenciju DAN PROZORA 2023 zatvorit će after party za sve sudionike. Više o prošlim konferencijama možete pogledati na web stranici www.ift-hrvatska.com/dogadanja. Prijave na: info@ift-hrvatska.com

Comments are closed.