CRNA GORA ŽELI VIŠE TVORNICA NAMJEŠTAJA: Izvoz je vrijedan svega 800.000 EUR

Na nedavno održanom forumu koji je organizirala Privredna komora Crne Gore u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BIH, predsjednik PKCG Vlastimir Golubović istaknuo je da je crnogorska industrija nedovoljno razvijena te da bi u sljedećem razdoblju trebalo raditi na povećanju broja tvrtki koje će proizvodne programe i biznis planove temeljiti na finalnoj proizvodnji.

Vrijednost uvezenog namještaja u prva tri tromjesečja 2019. iznosila je 69 mil. EUR, a vrijednost izvezenog samo 800.000 – kazao je Golubović i nadodao da tvrtke koje posluju u području prerade drva mogu ostvariti posebne pogodnosti i olakšice ako poslovanje pokrenu u crnogorskim poslovnim zonama. 

Tajnik Odbora udruženja šumarstva, drvoprerade, grafičke i izdavačke djelatnosti PKCG Goran Popović naveo je kako se u crnogorskoj drvnoj industriji najviše tvrtki bavi preradom drva u pilanama te u pogonima za proizvodnju pločastog namještaja, ali i da je u zadnjih nekoliko godina vidljiv i trend ulaganja u tvornice za proizvodnju peleta. – Osnovni cilj treba biti povećanje broja tvrtki koje se bave finalnom proizvodnjom, izradom i plasmanom proizvoda veće vrijednosti. Suradnja sa kompanijama iz BiH treba se ostvariti kroz zajedničko investiranje prije svega u finalnu preradu drva – zaključio je Popović.

Comments are closed.