BJELIN PREKINUO PRODAJU U RUSIJI I BJELORUSIJI: Financijski će pomoći Ukrajini

Kohlbach / KBE Bioenergie

Među brojnim tvrtkama koje su zaustavile poslovanje s Rusijom i Bjelorusijom je i švedsko-hrvatski drvoprerađivački div Bjelin. U priopćenju su istaknuli kako „osuđuju ničim izazvanu rusku agresiju, izrugivanje međunarodnom pravu i izravan napad na demokratske vrijednosti“ te istaknuli da predsjednik Putin snosi „punu odgovornost za gubitak desetaka tisuća života i mnogo više ozlijeđenih i beskućnika“.

„Bjelin i ostatak grupacije u potpunosti podržavaju sankcije koje su Švedska, EU i druge zemlje saveznice uvele protiv Putinove Rusije. Stoga, s trenutnim učinkom, sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji bit će prekinuta. Grupa još uvijek istražuje kako različite tvrtke mogu učinkovito pomoći u ovoj situaciji. Osim toga, Ukrajina i njezin narod trebaju svu pomoć koju mogu dobiti, kako financijsku tako i za svoju obranu“, kazao je Darko Pervan predsjednik Uprave Pervanovo Invest AB, tvrtke u čijem je vlasništvu Bjelin.

Kao prvi korak u financijskoj potpori Ukrajini, Bjelin je donirao Crvenom križu i UNHCR-u, a također će donirati i dio prihoda od online prodaje za pomoć Ukrajini.

Comments are closed.