ACIMALL: Odlični rezultati u prvom tromjesečju 2022. godine

Prvo tromjesečje 2022. godine bilo je iznimno dobro za talijansku drvnu industriju, pokazuje novo istraživanje Acimalla – talijanskog udruženja proizvođača strojeva za preradu drva i opreme. Nakon što je 2021. završila s rastom proizvodnje od 36,9% u odnosu na 2020. i 11,6% u odnosu na 2019., i tekuća je godina na dobrom putu da zadrži pozitivan trend.

U razdoblju siječanj-ožujak 2022. narudžbe su porasle za 21,7 posto u odnosu na isto tromjesečje 2021., što je rezultat ekspanzije na domaćem tržištu od 35,1 posto – koje još uvijek pokazuje visoku sklonost ulaganjima i umjerenog rasta od 3,3 posto zabilježenog kod izvoza.

Ipak, bilježi se i snažan rast cijena od 5,3%, čime je također nastavljen trend zabilježen tijekom cijele prošle godine. “Globalni gospodarski i proizvodni sustav suočen je sa situacijom koja je pogoršana ratom na istoku Europe, kao i trajnom neizvjesnošću o mogućim razvojima pandemije u drugoj polovici godine. Trenutno je još uvijek teško reći kada ćemo se vratiti u normalu“, kazao je Luigi De Vito, predsjednik Acimalla.

Comments are closed.