ZAGREB DOMAĆIN EU STRUČNJACIMA ZA PELET: Seminar Europskog vijeća za pelet EPC

Veliki seminar o tržištu drvnog peleta održat će se od 28. do 30. kolovoza u hotelu International u Zagrebu. Glavni organizator je Europsko vijeće za pelet (EPC) koje za glavni cilj ima promociju uporabe peleta tzv. „goriva budućnosti“.

Inače, drvni pelet u posljednje vrijeme postaje sve popularniji oblik goriva diljem svijeta, a velik dio američkih kapaciteta proizvodnje OIE bazira se upravo na peletu. Osim u Europi koja je i dalje glavno svjetsko tržište, veliki rast potražnje zabilježen je u Japanu i Južnoj Koreji gdje je u prošloj godini samo u elektranama potrošeno 4,5 milijuna tona peleta. Rast potražnje sa sobom nosi nove izazove, a o tome,kao i o drugim novitetima iz ovog sve važnijeg eneregetskog sektora prezentirat će se na zagrebačkom trodnevnom seminaru.

CROBIOM, Hrvatska udruga za biomasu je punopravni član EPC-a, kao i europske udruge za biomasu BIOENERGY EUROPE i bit će domaćin za više od 30 međunarodnih stručnjaka koji će kroz trodnevni program raspraviti aktualne tržišne prilike u području OIE, biomase i drvnog peleta. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@drvnipelet.hr ili info@drvniklaster.hr, a više informacija dostupno je na + 385 1 6329 111.

Comments are closed.