ŠUME SRPSKE U VELIKOM GUBITKU: Premijer pozvao direktore 18 gazdinstava da podnesu ostavke

Nakon što su prije nekoliko tjedana najavljene pojačane kontrole i mogući otkazi u Šumama srpske, točnije u šumskim gazdinstvima, sad je priča dobila nastavak. Od 26 gazdinstava, čak 18 ih je poslovalo negativno u prvoj polovici ove godine, pa su tako Šume srpske u gubitku od 2,6 mil. BAM.

Najgora je situacija u gazdinstvima „Romanija“, „Vrbanja“ i „Oštrelj“, a cijela situacija je bila povod za tematsku sjednicu Vlade RS nakon koje je premijer Radovan Višković pozvao direktore gazdinstava koja su u minusu da podnesu ostavke. – Ne možemo tolerirati gubitke, ne možemo tolerirati bahato ponašanje pojedinih direktora, ne možemo tolerirati određene kriminalne radnje u određenim gazdinstvima, ne možemo tolerirati krađu šuma i imovine koja je imovina RS i tražimo akciju u narednom periodu – poručio je premijer.

Nadzorni odbor Šuma je dobio punu podršku za rješavanje postojećih problema u gazdinstvima, a obavit će i detaljnu kontrolu rada. Višković je poručio da će rukovodstvo Šuma srpske biti pod povećalom i istaknuo primjer gazdinstva Klekovača koje je promjenom rukovodstva za manje od dvije godine počelo ostvarivati profit.

 

Comments are closed.