NIZ STRANIH STRUČNJAKA U DUBROVNIKU: Prijave za sudjelovanje i predstavljanje su u tijeku!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Bliži se peto izdanje Adriatic Wood Days konferencije koja se održava u Dubrovniku početkom prosinca (2.-3.12.2019.). Tijekom dva dana, središnja sektorska konferencija na Mediteranu ugostit će brojne EU stručnjake iz sektora, kreatore politika, predstavnike sveučilišta  i ostale relevantne sudionike iz svijeta businessa, medija te istraživanja i razvoja.

Da su Dubrovnik i AWD itekako atraktivni za sektor, potvrđuju međunarodni gosti koju su već potvrdili dolazak. Stiže više od 30 predstavnika Bioenergy Europe, vodeće europske organizacije za bioenergiju, biomasu i pelet, koji će dolazak u Dubrovnik iskoristiti i za zasjedanje godišnje generalne skupštine.

Nadalje, zahvaljujući suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Centrom kompetencija dolaze i predstavnici ROSEWOOD mreže iz cijele Europe koji će predstaviti smjernice projekta za Srednju Europu (Njemačka, Austrija, Švicarska), Istočnu Europu (Hrvatska, Rumunjska, Slovenija), Južnu Europu (Španjolska, Francuska, Italija) i Sjevernu Europu (Finska i Skandinavija) zajedno s najboljim praksama i inovacijama, a sudionicima će posebno zanimljiva biti i međunarodna radionica o klasterima koju će voditi Dr. Gerd Meier zu Köcker.

Predviđene su i rasprave o temama vezanim za dizajn proizvoda, veću upotrebu drva u gradnji, gospodarenju šumama na otocima, trgovinu drvom i drvnim proizvodima, položaju biomase i bioenergije, važnosti kvalitete certificiranja i mnogim drugima. HDK, CROBIOM i DRVO&NAMJEŠTAJ pozivaju sve sektorske dionike na ovaj prestižan skup drvoprerađivačkog i šumarskog sektora u jugoistočnoj Europi i Mediteranu, čime će se dobiti najaktualnije informacije o tržišnim kretanjima na europskoj i regionalnoj razini te o budućim pravcima razvoja. Sudionici imaju mogućnost za umrežavanjem s ciljanim partnerima.

Prijave na info@drvniklaster.hr 

Comments are closed.