NAJAVA NEKIH TEMA NA 2. KONGRESU PILANARA / SLAVONSKI BROD 25.10.2011.

Kohlbach / KBE Bioenergie

U Slavonskom Brodu 25.10. (utorak) počinje 2. Kongres pilanara jugoistočne Europe. Na osnovi pozitivnih reakcija sudionika prošlogodišnjeg kongresa, ove godine se očekuje preko 350 pilanara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, a cilj Organizatora je dati pregled najnovijih trendova u pilanarskoj industriji, analizirati dostupnost i kvalitetu sirovine, predstaviti tehničko-tehnološke novitete te njihovu ulogu u postizanju veće konkurentnosti.
Organizatori kongresa, Drvni klaster i časopis Drvo & Namještaj, smatraju da dobra perspektiva za pilanarstvo bazirano na uspješnom šumarstvu u zemljama Regije još uvijek postoji, unatoč svim spomenutim problemima. O tome će uz pilanare i šumare raspravljati i sveučilišni profesori, makroekonomisti, ali i lokalni političari jer upravo Kongres pilanara treba utvrditi pravo stanje stvari i odrediti smjernice razvoja primarne prerade drva u zemljama Regije, a sve u skladu s razvojem pilanarstva u EU. Suorganizator kongresa je Institut – visoka škola za preradu drva (LHK) iz Rosenheima, dok je glavni partner tvrtka Weinig iz Njemačke.

KONTAKT: Pozivamo vas da sudjelujete u radu kongresa. Za više informacija ne oklijevajte nas izravno kontaktirati (kontakt: Kristijan Horvat, +385 (0)98 902 1247, marketing@drvo-namjestaj.hr)

www.kongres-pilanara.com