MATCH & FURNISH: BiH dobiva prvi online sajam za drvoprerađivače

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je početak implementacije projekta „Podrška internacionalizaciji MSP-a iz BiH organiziranjem online sajmova za MSP iz sektora drvoprerade i metaloprerade“, u okviru kojeg će se, po prvi put u Bosni u Hercegovini, održati dva specijalizirana online sajma za navedene sektore. Online sajam za sektor namještaja i drvoprerade u BiH pod nazivom Match & Furnish 2020 održat će se 21. i 22. listopada.

Projekt je nastao pod okriljem Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP u sklopu programa „Europski akt o malome poduzetništvu“ kojeg financira Švedska, posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju, a provodi ga Agencija za razvoj poduzeća Eda iz Banjaluke.

S obzirom na ranija pozitivna iskustva u suorganizaciji međunarodnih online b2b događaja koje posjeduje Vanjskotrgovinska komora BiH kao koordinator BITNET konzorcija Europske poduzetničke mreže, realizacija navedenog online sajma provodit će se u okviru i koristeći platformu EEN mreže – poručili su iz Vanjskotrgovinske komore.

Ciljevi projekta su predstavljanje proizvoda (galerija fotografija) i profila minimalno 15 izvozno orijentiranih MSP-a iz sektora namještaja i drvoprerade BiH, te jednog broja velikih izvoznih poduzeća iz tog sektora, privlačenje i registracija zainteresiranih poslovnih ‘posjetitelja’ iz inozemstva, tj. kupaca ili ponuđača, te organiziranje online b2b susreta, a sve u cilju poticanja internacionalizacije i pomoći sektoru u ovim izazovnim vremenima.

Comments are closed.