HRVATSKE ŠUME: Napravljena nam je korporativna šteta!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Aktualna afera vjetrolektrane je u početku vrlo senzacionalistički obuhvatila i poslovanje državne tvrtke Hrvatske šume, iako razvoj događaja u proteklih dva dana sugerira kako se radi o kolateralnoj odgovornosti, budući da su privedeni Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan još u subotu pušteni da se brane sa slobode, nakon ispitivanja kod suca istrage.

Mnogobrojne tvrtke u drvnoj industriji su s nevjericom i šokom primile vijest o aferi, ali su odahnule kad se ispostavilo kako meritum afere nije povezan sa šumarstvom, nego se radi o pravnim procedurama oko izgradnje i pokretanja najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj.

Uprava tvrtke se očitovala u petak istaknuvši kako afera nema veze s poslovanjem Hrvatskih šuma, nego da se radi o investiciji koja je pokrenuta za vrijeme bivše Uprave tvrtke. Temeljem javnih ovlasti i Zakona o šumama tvrtka mora po inerciji sudjelovati u svim sličnim projektima koji predviđaju korištenje i služnost šumskog zemljišta i šumskih cesta, a Uprava je također poručila kako Hrvatske šume i dalje nesmetano rade te da svih 8.200 zaposlenika i poslovni partneri mogu biti mirni.

– Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje –  rekao je Igor Fazekaš, član Uprave, dodavši kako se nada kako će se sve vrlo brzo razriješiti i da navedeno neće naštetiti ugledu Hrvatskih šuma.

Comments are closed.