SASTANAK EU DIREKTORA ZA ŠUMARSTVO, EUROPSKE KOMISIJE I ORGANIZACIJA: Korisna razmjena mišljenja o gorućim pitanjima

Kohlbach / KBE Bioenergie

Prošli je tjedan održana neformalna videokonferencija EU generalnih direktora za šumarstvo u sklopu Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a sastanak je ispred HRPRES vodila Renata Ojurović, pomoćnica ministrice za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju.

Videokonferencija je okupila generalne direktore za šumarstvo država članica EU, predstavnike Europske komisije (DG AGRI i DG ENV) te predstavnike organizacija (EUSTAFOR, COPA COGECA, CEPF). Konferencija je započela razmjenom nacionalnih iskustva i mogućim rješenjima za stanje u šumama i sa šumom povezanim sektorom, uzrokovano pandemijom Covida-19.  

Nakon uvodne prezentacije EU Strategije bioraznolikosti za 2030. od strane predstavnika Europske komisije (DG ENV), uslijedila je preliminarna razmjena mišljenja na tek objavljenu Komunikaciju Europske komisije, a potom i prezentacija predstavnika DG AGRI o izradi Nove EU Strategije za šume.

Videokonferencija je ocijenjena kao vrlo uspješna, uz kvalitetnu i korisnu razmjenu mišljenja o trenutno gorućim pitanjima vezanim za šume i s njima povezanim sektorima.

Comments are closed.