EUROPSKE TEME NA KUPRESU: 19.-20.4.2018. treća konferencija o šumarstvu i preradi drva!

Kohlbach / KBE Bioenergie

Treću godinu za redom Kupres je mjesto susreta i središnjeg događaja u području šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini!

Hrvatski drvni klaster u suorganizaciji sa ŠGD Hercegbosanske šume, Privrednom/Gospodarskom komorom BiH, Drvnim klasterom Hercegovina i Udruženjem Biomasa u BiH pozivaju Vas na konferenciju ´Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini´ koji će se održati 19. – 20.04.2018. u hotelu Adria Ski (Kupres, Bosna i Hercegovina).

Uz snažnu podršku institucija i udruga, stvara se nova, moderna komunikacijska platforma te ostvaruju potencijali za uspostavu intenzivnije prekogranične i među-sektorske suradnje. U tom smislu, programski sadržaji uključivat će teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja u šumarstvu te pregled najboljih europskih šumarskih praksi, tržišnih kretanja, cijene drva i drvnih sortimenata, presjek realizacija kapitalnih investicija u sektoru te sve prisutnije teme valorizacije biomase i energetskog drva.

Na šumi bazirani sektor zauzima značajno mjesto u gospodarstvu, kako u zapošljavanju lokalnog stanovništva i zadržavanju naseljenosti na ruralnim područjima, tako i u izvozu i doprinosu ukupnom razvoju cijele regije. Konferencija se stoga etablirala kao središnje mjesto artikuliranja šumarskih i drvoprerađivačkih tema čiji je cilj potaknuti šumarski i drvoprerađivački sektor jugoistočne Europe na unaprjeđenje poslovanja i bolju valorizaciju na šumi baziranih sektora kroz razmjenu znanja, primjenu novih tehnoloških dostignuća, dodatnu edukaciju kadrova i veće korištenje fondova EU.

Uzimajući u obzir najavljenu visoku kvalitetu predavanja i tema, strukturu sudionika te dobre reakcije stručne javnosti tijekom prošlih izdanja, nadamo se da ćete prepoznati važnost održavanja ovog skupa i odazvati se pozivu na aktivno sudjelovanje! Sudjelovanje je bez kotizacije, uz obaveznu prethodnu prijavu na: info@drvniklaster.hr

Comments are closed.