BIRA SE HRVATSKO STABLO GODINE: Osam kandidata se natječe za prestižnu titulu

S prvim danom listopada započelo je glasovanje za Hrvatsko stablo 2020. godine. Pobjednik će biti proglašen 6. studenog i predstavljat će Hrvatsku na izboru za Europsko stablo 2021. godine. Za titulu se natječe osam kandidata, a izbor se u Hrvatskoj održava od 2017. godine.

Natjecanjem i promocijom priča o pojedinim stablima značajnim za život lokalne zajednice želi se podignuti svijest javnosti o značenju i važnosti očuvanja bioraznolikosti za život čovjeka i opstanak čovječanstva. Tim se natjecanjem također nastoji privući ljude i potaknuti  lokalne zajednice da se uključe u zaštitu prirode i lokalne baštine. Na taj se način promoviraju stabla kao bitan element našega kulturnog i prirodnog bogatstva, te privlači pozornost javnosti i medija na zaštitu i očuvanje prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti.

Pobjednik natjecanja Europsko stablo 2021. godine proglasit će se na Svjetski dan šuma 21. ožujka u Bruxellesu čime završava natjecanje Stablo godine (Tree of The Year) za tekuću godinu. Glasovati možete na poveznici: https://www.zastita-prirode-dnz.hr/glasaj-za-hrvatsko-stablo-godine/

 

Comments are closed.