AMBIENTA 2020: Uskoro počinje najveći domaći sajam namještaja

Najveći domaći sajam i ove će godine otvoriti svoja vrata na Zagrebačkom velesajmu. Od 14. do 18. listopada 10 paviljona bit će u potpunosti posvećeno dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji. Organizatori ističu kako Velesajam svojim prostornim kapacitetom zadovoljava sve epidemiološke preporuke i uvjete za javna okupljanja te će sajam biti prilika za ponovno okupljanje sektora.

Ambienta će i ovaj put obuhvatiti više područja. Design zona će tako okupiti vodeće domaće i inozemne proizvođače koji će predstaviti najbolje od dizajna, ali i mlade dizajnere. U području namještaja, uređenja i industrije će se pronaći sve vrste namještaja, kuhinje, kupaonice, proizvodi i oprema za unutrašnje i vanjsko uređenje, repromaterijali te strojevi za drvnu industriju. HoReCa dio će ponuditi ugostiteljsku i hotelijersku opremu, a u dijelu građenje i opremanje naći će se parketi, vrata, prozori i slično. Ljubitelji umjetnosti doći će na svoje u Art Fair dijelu na kojem će se predstaviti slikari, kipari i fotografi. Osim toga, održat će se i brojna stručna predavanja, prezentacije i radionice s profesionalcima iz svijeta arhitekture i dizajna.

Novost je što će se istovremeno održati i BIAM – 25. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata te ZAVARIVANJE – 28. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, koji su bili predviđeni u travnju, čime će se nastojati ojačati segment izlaganja strojeva i tehnologija za obradu drva.

Comments are closed.